Veronika mondja

Veronika mondja

4 pont, ahol kiugorhatsz az átlagosból. De jól vigyázz!

2019. május 19. - Veronika Vass

14642441_10208945657531923_7039029031703649778_n.jpgBevezetésképpen itt írtam már arról, micsoda csapdákba esik az, aki az érvényesülését arra alapozza, hogy a társadalom mit fogad el.

Ahogy az életben és a médiában jönnek velem szembe a történetek, egyre élesebben látom, hol van hatalmas eltérés aközött, amit a társadalom követendő példának tart, és amivel valóban lehetne érvényesülni. Spoiler: ha nem vagy résen, mindig a társadalom győz az érvényesülés kárára! Ha úgy cselekszel, ahogy az "erkölcs" diktálja, soha nem fogsz előre jutni.

De mit tegyél, hol kezdd el az elszakadást, hogy a végére olyan hozzáállásokat alakíts ki, amik tényleg előre visznek?

  1. Segítsd azt, aki törekszik és teper! Nincs ugyanis méltatlanabb, mint amikor a későkhöz igazítják az előadást, vagy amikor a rossz tanulóhoz igazodik az osztály. Aki igyekszik, azt meg kell jutalmazni, azt példaként kell állítani, annak segíteni kell, különben elveszti a motivációját és csak eggyel több ember lesz, aki legyint: kár a gőzért. A világnak szüksége van a legjobbakra!

  2. Ismerd el és ismerd fel az elért eredményeket! A társadalom elkeserítő megszokása az, hogy ha ezer dolgot jól csinálsz is, akkor is azt az egyet fogják emlegetni, amit véletlen elrontottál. Legyél egy üdítő kivétel ezalól! Ismerd el, ami jó és hagyd szó nélkül, ami nem tökéletes. Az emberek tudják, mit rontottak el és hálásak lesznek, ha nem dörgölöd az orruk alá.

  3. Legyél jó magadhoz! Ne daráld be magad méltatlan helyzetekbe, ne áldozd fel a saját lelki békédet, nyugalmadat! Ha neked is van problémád, akkor azért, hogy azokat oldhasd meg. Ha már erős vagy, akkor azért, mert nem azért tepertél idáig, hogy valami sutyeráknak legyél a védőhálója, aki tesz a világra nagy ívben. Legyél magadnak te az első! Húzd meg a határokat, tartsd magad hozzájuk és másoknál is érd ezt el! Végülis nem kapcarogynak készülsz, ugye?

  4. Törekedj mindig csak előre! Persze, legyél elégedett és boldog azzal, amid éppen van. De mindig törekedj többre! Keress mindig egy érdekes kihívást, amiben fejleszted és próbára teszed magad! Keveredj bele a dolgokba! Játssz! A végén pedig ott találod magad, hogy tapasztaltabb leszel bárkinél és amikor már elég csatát megnyertél, akkor semmitől sem fogsz félni!

Hol kezdhetnéd el? Találd meg a méltatlan játszmáidat, és szállj ki belőlük, hogy újakat kezdhess! 

Vagy kezdd itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikamondja.blog.hu/api/trackback/id/tr8014831774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása