Veronika mondja

Veronika mondja

4 irány a teljesebb élet felé

2019. június 02. - Veronika Vass

14322454_10208680787910348_6277813043985828454_n.jpgVégső soron mind a boldogságot, a megértést keressük. Ezer féle "szakkörre" lehet járni, hogy megtaláljuk és a keresés intenzívebben megy, mint valaha.

Bennem leszűrödött ez a pár dolog, mint az elégedettebb élet felé vezető út sarokkövei.

  1. Legyél felkészült, találd fel magad minden helyzetben és javasolj változtatásokat a problémás, kényelmetlen viszonyokra. A világ változik, de ha nem viselkedsz a történések áldozataként, hanem megtanulod őket kezelni, esetleg még a hasznodra is tudod őket fordítani. Ne keress védőhálókat, ne készülj már előre azzal, hogy ki oldja meg helyetted, kihez forduhatsz, ha minden kötél szakad, mert ezzel a saját hatáskörödön kívülre teszed  kontrollt és a végén nem biztos, hogy jól fogsz járni. Tartsd a kezedben! Ugyanígy ne legyél senki védőhálója. Elég neked a saját dolgod, nem kell, hogy legyen a környékeden valaki, aki a nemtörődömségével folyamatos galibát, csalódást okoz, és neked kell a helyzeteket megmenteni, mert "barátok vagytok".
  2.  Ne menekülj! Legyen célod! A menekülésnek akkor van némi értelme, ha tudjuk, hová tartunk. Ezt hívjuk célnak. Aki a célja felé teper, azt lehet támogatni, biztatni, az vonzóbb színben is tűnik fel. De pusztán a menekülés nagyon kiábrándító. Milyen élet az olyan, amiből menekülni kell? Amikor hazajössz a munkából és alig várod, hogy begubózhass, hogy hozzád se szóljanak, hogy elpiszmogj a magad kis dolgával? És megnyugtatlak: nagyon könnyen különbséget lehet tenni aközött, hogy valaki mivel piszmog. Ha egy projektnek szenteli az összes idejét, ha halad előre, akkor észre fogjuk venni, hogy célja és eredményei vannak. Ha csak annyit fogalmaz meg, hogy neki kell a szabadidő, akkor tudjuk, hogy csak menekül. Nektek, akik esetleg ebben vagytok, itt egy cél: hozd helyre apránként!  Itt tudod elkezdeni.
  3. Legyél kezdeményező! Ha az előző két pont már sínen van, akkor van is ötlet, hogy miben lehetne kezdeményezni. Az életedben minden megtörténik, aminek meg kell történnie. Úgy vettem észre, hogy nem nagyon lehet dolgokat elkerülni azzal, ha lassabban haladsz, vagy ha megpróbálsz kibújni. Viszont ha kezdeményező vagy ezekkel kapcsolatban, akkor felgyorsulnak az események, gyorsabban túlesel a nehezén és megtudod, egyáltalán neked való-e, vagy mit kellene még megtenni. Ha valaki menekül, annak előbb-utóbb a fejére olvassák, hogy mit nem tett meg. Azután, hogy persze már maga is tudja. Vagy lehet, hogy csak simán kimarad a dologból és a végén egyedül kapkodja a fejét.
  4. Legyél tájékozott és tudatos! Sokat javít valaki közérzetén, ha tudja, hogy elboldogul a világban. Ha nem fél attól, hogy mi lesz, ha...? Ha átlát bizonyos összefüggéseket nagyban, és hozzá tud fogni néhány dologhoz kicsiben. Ha mindig van válasza, vagy legalább tudja, hol kell utánanézni. Ha nem csak összeesküvés-elméleteket gyárt, hanem kipróbál dolgokat. Egy zárat ki lehet cserélni kézzel. Meg lehet próbálni, hogy ha sót eszel, jobban, vagy rosszabbul leszel-e. Én kísérletezek magamon.

Nekem ezek a pontok idáig beváltak. Mindig kicsit javítok a dolgaimon, a dolog jutalma pedig az öröm.

De ezt a posztot igazából nem ezért írtam meg. Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen férfit szeretnék magam mellé. Nem akarok túl nagy elvárásokat támasztani, de nem akarok a korábbi hibáimba beleesni se. Újraolvasva ebből a nézőpontból... nos, én azt hiszem, egy ilyen férfi mellett boldog leszek.

A bejegyzés trackback címe:

https://veronikamondja.blog.hu/api/trackback/id/tr10014841600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása